CHICAGO

Chicago

 

 

Chicago är en stadskommun i delstaten Illinois i mellanvästern i norra USA. Chicago, som är belägen vid Michigansjöns sydvästra ände, är USA:s tredje största stad. Det är en viktig knutpunkt i USA:s kommunikationssystem samt ett centrum för industri och jordbruk.

 

Folkmängden i Chicago uppskattades år 2008 till 2 853 114 och i storstadsområdet Chicago-Naperville-Joliet, även kallat Chicagoland, bor det uppskattningsvis 9 505 747, varav 7 929 775 i delstaten Illinois.[4][5] Chicago är USA:s tredje största stad efter New York och Los Angeles.

 

Chicago har alltid varit en utpräglad invandrarstad. Det har funnits ett flertal etniska stadsdelar med en dominerande kultur: tysk, serbisk, italiensk, grekisk, kinesisk, koreansk, ukrainsk, mexikansk, polsk, svensk, finsk etc. Stadsdelarnas befolkning ändrar sig med de olika vågorna av invandrare, så är till exempel den gamla tjeckiska stadsdelen Pilsen numera bebodd främst av mexikaner. Den svenska stadsdelen Andersonville har i stort sett tappat sin svenska befolkning men har kvar flera svenska butiker och restauranger. Omkring en tredjedel av befolkningen är mörkhyad och en tredjedel har syd- eller centralamerikansk bakgrund.

 

 

J´s tips i Chicago

 

Favoritstäderna New York och San Francisco skall ha sällskap av Chicago.

Med frekventa New York resor förknippar man gärna USA med pulsen på Manhattan, nu har jag själv tagit mig förbi fällorna att bo vid Times Square och fastna inne på Manhattan till att vid mina New York besök upptäcka bland annat Brooklyn. Likaså har jag börjat nosa på Chicago och mina första intryck var hur rent, putsat och lungt Chicago är. Härlig arkitektur och en billigare stad än tex NYC. Däremot kan man inte bortse ifrån att för mig är shopping och nattliv oslagbart i New York. Jag har självfortfarande mycket att upptäcka i Chicago och det skall bli kul att värma upp inför fisket med brormin och känna lite extra på stan.

 

Måndag 15 september ankommer vi O´Hare. Det är bara att ta en taxi in till hotellet och kanske sätta sig på motionscykeln eller dra på sig jogginskorna för att få upp lite energi efter flygresan och få bort jetlagen tillfälligt genom att vara aktiv. Sen blir det lite rekreation och så är det bara att putsa skorna för att gå ut på stan och hålla sig vaken så länge som möjligt, då kan man behöva mängder av sprit och hög musik. Här gäller det att satsa på säkra kort så man inte drar i sig ett par drinkar o sedan flummar in på något sömnigt ställe - då riskerar sängens dragningskraft att segra.

 

Ett par drinkar i solnedgången på Signature Lounge uppe i Hankock Tower. Sedan snabbt iväg till Vertigo

Sky Lounge på 2 West Erie Street, 3 block från Michigan Av på nästan gångavstånd från Hankock. Efter det får det bli livemusik på Buddy Guy´s (700 S Wabash Ave (between Balbo Ave & 8th St)).

 

Dagen efter är det bara att ta det lungt och strosa lite i Chicago, en sightseen-tur och gudomliga stekar på Mastro´s.

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved