MONTANA

Montana - Det stora äventyret!

 

 

 

Vissa ställen etsar sig fast utan att man ens varit där. Montana som flugfiskedestination är intressant på många sätt. USA är turistvänligt som få andra resmål, folket är vänligt och kulturen är blandad. Man kan alltid vänta sig det oväntade när man ger sig ut i USA. Det kan vara i tunnelbanan till Brighton Beach, eller på The Saloon i San Francisco som det plötsligt händer.

 

Betänk att Montana är ungefär lika stort som Sverige till ytan, men att det bara bor 950 000 människor där jämfört med Sveriges 9 500 000 invånare. Det är 10 gånger så mycket yta per invånare. Och vi tycker Norrland är glesbyggd! Det är som alla boende i Stockholms Stad skulle spridas ut över hela Sverige., 2,46 invånare per kvadratkilometer. Bara Wyoming (1,96) och Alaska (0,42) av USAs stater har lägre folktäthet.

 

Jag hoppas Montana skall dela med sig av underbara naturupplevelser, spännande möten med härliga flugfiskare och framförallt har jag förväntningar på ett flugfiske i världsklass. Man hoppas naturligtvis som alltid på spektakulära kläckningar och aktiv fisk. Förväntan är stor och planeringen har redan påbörjats.

 

Att planera årets flugfiskeresa är en sorts terapi i vintermörkret. Jag bokade resan i fredags och det måste vara personligt rekord att boka septemberresan redan i januari, men som sagt - planeringen är en stor del. av nöjet. Resan har tagit sin början.

Det var under senhöstens resa till Gimdalen som Montanaplanerna tog ett stort steg framåt. EFter en timmas diskussioner med Lars-Åke Olsson i hans fiskebod stod det klart att Montana är ett måste - så fort som möjligt. Nu föll det sig inte så att det gick att klämma in en höstresa redan 2013 men nu är flyget bokat och nedräkningen kan börja.

 

Den här sidan är antagligen ganska ointressant om man inte skall med på resan, eller om man själv inte håller på att planera en Montanaresa. Jag ser det som ett ställe att samla all information inför resan men oxå för att se tillbaks och minnas alla fantastiska vatten, människor och naturupplevelser som vi kommer att uppleva.

VÅR RESA

Reseplaneringen med flyg och hotell i Chicago samt möjliga boenden i Montana. Vår planerade resrutt och delmål.

 

Till flyg, boende och resrutt

Översikt med detaljer om platser som skall fiskas av under våra två veckor i Montana och Idaho.

 

Strömmar att fiska i Montana

J´s guide till Chicago

 

Chicago på egen risk

 

Karta för resan

 

The Montana Map

 

Tankar och planer inför resan

 

Planen är att göra en tvåveckorsresa i lungt tempo a´la Plura & Scocco. Det blir jag, brormin och en sjuhelvetes massa utrustning...

 

Det slutade med att jag hostade upp 160 000 SAS Eurobonuspoäng, bokade Arlanda-O´Hare i business med avgång 15 september. Returen blir i ekonomiklass den 29 september, två veckor senare. Vi får se hur många poäng jag hinner skrapa ihop till dessa, en uppgradering på vägen hem vore inte fel. Ömma kroppar efter all tung drillning av grov öring.

 

Vi tänker oss ett par tre dagar i Chicago. Dels för att passa på att göra Chicago men oxå för att komma in i USA-mode och dämpa jetlagen.

 

Direktflyg från Chicago till Bozeman efter några dagar och sedan blir det skarpt läge.

Ett första uppdrag i Bozeman torde vara att slinka in på SIMMS fabriken för lite shopping.... Som ju ICKE har någon shop eller outlet... Dock finns det ju 7 andra flugfiskebutiker som kommer få besök. Sedan lite nighlife på Zebra Lounge kanske...

 

 

Fakta & artiklar om Montana och våra resmål

 

Montana

Utrustning för resan. Packlistor med fiske- och kamerautrustning.

 

Utrustning för resan

Länkar till andra sidor om fisket i Montana

 

Flugfiskelänkar relaterat till Montana

Copyright © All Rights Reserved